Monday 4 March 2013

TURKIYE ARASTIRMALARI MERKEZI 2.YILINI KUTLAMAYA HAZIRLANIYOR




Londra merkezli calismalarini surduren Centre for Turkey Studies (Turkiye Arastirmalari merkezi) basarili bir calisma yilini geride birakarak ikinci kurulus yildonumunu gorkemli bir torenle kutlamaya hazirlaniyor. 

Nisan 2011'de Ingiltere basbakan yardimcisi Nick Clegg'in hazir bulundugu, yuzlerce seckin davetlinin hazir bulundugu bir etkinlikle kurulusunu ilan eden Turkiye arastirmalari merkezi, cok kisa bir surede gerceklestirdigi onemli etkinliklerle gerek Britanya'da gerekse'de Turkiye'de kendinden sikca sozettiren, duzenledigi tarafsiz, ilkeli, demokratik calismalarla buyuk sayginlik kazanan bir kurum olmayi basardi. 

Turkiye arastirmalari merkezi, Turkiye'den ve Britanya'dan dunyaca unlu gazeteci, yazar ve akademisyenlerin yani sira degisik siyasi partilere mensup milletvekilleri ve lordlar kamarasi uyelerinin de katilimiyla basta Britanya parlementosu olmak uzere, Londra'nin cesitli universitelerinde farkli konularda, yogun katilimli seminer, konferans, resepsiyon vb bir cok calisma gerceklestirdi. 

Turkiye arastirmalari merkezi 27 Mart Carsamba aksami Londra merkez'de Park Lane Sheraton otelin'de cok sayida seckin davetlinin katilimiyla, ikinci kurulus yildonumunu kutlamaya hazirlaniyor. Ingiltere basbakan yardimcisi Nick Clegg'in ana konusmaci olarak katilacagi davete Turkiye'den aralarinda Basbakan Recep Tayyip Erdogan, CHP genel baskani Kemal Kilicdaroglu, BDP es baskanlari Selahattin Demirtas ile Gultan Kisanak'in bulundugu siyasetciler ile gazeteci yazarlar Cengiz Candar, Ali Bayramoglu, Hasan Cemal, Nuray Mert, Ece Temelkuran ile akademisyenler Profesor Istar Gozaydin, Profesor Fuat Keyman, Profesor Levent Koker gibi isimlerin davet edildigi ogrenildi.







Turkiye arastirmalari merkezi direktoru Ibrahim Dogus, ikinci kurulus yildonumune iliskin yaptigi aciklamada, merkezlerinin iki yil gibi cok kisa bir sure zarfinda cesitli konularda, 100'e yakin konusmacinin katildigi onlarca etkinlik duzenledigini, bu sure icerisinde gerek Britanya'da gerekse'de Turkiye'de tanindigini, ikinci kurulus yildonumu ile birlikte cok daha basarili calismalara hazirlandiklarini dile getirdi. Merkezin direktoru Ibrahim Dogus aciklamasinda, Ingiltere basbakani David Cameron, Ana muhalefet partisi lideri Ed Miliband'in merkezlerinin ikinci kurulus yildonumune iliskin birer yazili mesaj yayinlamalarinin beklendigini dile getirerek, Turkiye arastirmalari merkezinin oneminin giderek arttigini belirtti. ikinci kurulus yildonumu kutlamalari kapsaminda 2. toplumsal basari odulleri torenininde gerceklestirilecegini aciklayan ibrahim Dogus, etkinlige yogun katilim beklediklerini belirtti. 

Turkiye arastirmalari merkezinin ikinci kurulus yildonumune katilmak isteyenlerin info@ceftus.org emailine yazarak detayli bilgi isteyebileceklerini aciklayan Ibrahim Dogus, yogun talep'den dolayi ikinci kurulus yildonumune katilmak isteyenlerin acele etmesi cagrisinda bulundu. 

No comments: