Friday 28 December 2012

TURKIYE ARASTIRMALARI MERKEZI (CEFTUS.ORG) GLOBAL TURKEY IN EUROPE KONFERANSINA KATILDI




Londra merkezli calismalarini surduren Centre for Turkey Studies (Turkiye arastirmalari merkezi) gectigimiz gunlerde bir cok uluslararasi kurulusun isbirliginde gerceklesen "Global Turkey in Europe" isimli konferansa katilan kurumlar arasinda yerini aldi.

German Marshall Fund'in (GMF) Bruksel'deki merkez binasinda gerceklesen konferans aralarinda Almanyadan Stiftung Mercator, Italya'dan Istituto Affari Internazionali (IAI), Turkiye'den Istanbul Politikalar Merkezi (IPC)'nin bulundugu cok sayida uluslararasi kurulusun katilimiyla gerceklesti. Global Turkey in Europe konferansina bu yil ilk kez Centre for Turkey Studies (Ceftus.Org) adina direktor Ibrahim Dogus'da katilarak, merkezin calismalari hakkinda katilimcilara bilgi verdi.

Yeni anayasa isiginda Turkiye'de demokrasi konulu ilk oturumu Stiftung Mercator'dan Anne Duncker yonetirken, Istanbul Politikalar merkezi direktoru Profesor Fuat Keyman, Istanbul Bilgi universitesinden Senem Aydin, Istanbul Sehir universitesinden Profesor Ergun Ozbudun ile TESEV'den Dilek Kurban konusmaci oldular. Bir diger oturumda Avrupa'da yasanan ekonomik krizin Turkiye'ye etkileri baslikli konusmada Kemal dervis ile Centre for European Policy Studies (CEPS) direktoru Daniel Gros konusmaci olurken, German Marshall Fund'in direktoru Ian Lesser ise moderator oldu.

Bruksel'de gerceklesen konferans'in son bolumunde ise Turkiye'nin dis politikasi ve Avrupa ile iliskileri tartisildi. Tum gun suren konferansin son tartismasi olan Turkiye'nin dis politikasi ve Avrupa ile iliskileri seminerini Profesor Fuat Keyman yonetirken, European Council on Foreign Relations (ECFR)'DAN Dimitar Bechev, GMF'den Michael Leigh, CEPS'den Michael Emerson ile Ankara merkezli STRATIM'den Suat Kiniklioglu birer konusma yaptilar.

Konferansa ve Centre for Turkey Studies calismalarina iliskin bir aciklama yapan merkezin direktoru Ibrahim Dogus, Turkiye Arastrimalari merkezinin basarili calismalari ile her gecen gun uluslarasi alanda taninmaya basladigini, merkezin hedeflerini basari ile yerine getirdigini dile getirerek, Avrupa Komisyonu tarafindan gectigimiz aylarda Barselona'da onemli bir konferansa davetli olarak katildiklarini, bu kez de Bruksel'de boylesi onemli bir konferansa katilmis olmanin memnuiyet verici oldugunu belirtti.

No comments: