Sunday 27 January 2013

CENTRE FOR TURKEY STUDIES ILE IFDP PARLEMENTODA RESEPSIYON DUZENLEDI







Londra merkezli Centre for Turkey Studies -CTS (Turkiye arastirmalari merkezi) ile baskanligini devlet bakani Egemen Bagis'in danismanlarindan Tuna Beklevic'in yaptigi International Forum for Peace and democracy -IFDP (uluslarasi baris ve demorasi forumu) gectigimiz gun Britanya parlementosunda Muhafazakar Partili milletvekili Nick De Bois'in ev sahipliginde yogun katilim bir resepsiyon duzenledi. 

CTS adina Asli Ozen'in acilis konusmasi yaptigi resepsiyonda CTS'in calismalarina iliskin bilgi verilerek, yeni donem calismalari tanitildi. IFDP adina resepsiyonda konusma yapan baskan Tuna Beklevic, IFDP'nin uluslararasi bir forum oldugunu, 54 ulkeden onbinlerce uyenin bulundugunu belirterek, baris ve demokrasinin gelistirilmesi icin IFDP olarak cesitli ulkelerde bir dizi calisma hazirligi icerisinde olduklarini acikladi. 

Resepsiyona ev sahipligi yapan milletvekili Nick De Bois ise yaptigi konusmada, CTS'in danisma kurulu uyesi oldugunu, kurulusundan beri CTS'in calismalarini yakindan takip ettigini, Britanya ve Turkiye sosyal, siyasal, kulturel ve ekonomik iliskilerinin gelistirilmesine buyuk onem veren bir milletvekili olmasi nedeniyle, boylesi calismalara deger verdigini, her turlu destegi vermeye devam edecegini acikladi. 

Parlementonun tarihi binasinda gerceklesen resepsiyona aralarinda CTS direktoru ibrahim dogus, Eden Valley gurubundan Ahmet Durmus, Kings Kolejden Dr Bill Park,  basta olmak uzere cok sayida kisinin katilmasi dikkat cekti

No comments: