Friday 18 January 2013

TURKIYE ARASTIRMALARI MERKEZI VE IFDP PARLEMENTODA ORTAK TOPLANTI DUZENLEDI




Londra merkezli calismalarini surduren Centre for Turkey Studies- CTS (Turkiye Arastirmalari merkezi) gectigimiz gun Uluslararasi baris ve demokrasi forum'u (IFDP) ile ortaklasa parlementoda "Turkiye'de gencligin siyasette ki rolu ve orta siniflar yeni bir duzen kurabilirmi" baslik bir toplanti duzenledi. 

IFDP'nin kurucu baskani, ayni zamanda Avrupa'dan sorumlu devlet bakani Egemen Bagis'in danismanligini yapmis olan Tuna Beklevic'in konusmaci olarak katildigi toplantiya farkli kesimlerden yogun katilim oldugu gozlendi. Isci partili milletvekili Chris Williamson'in evsahipliginde parlementonun 5 numarali oda'sinda gerceklesen toplantiyi Turkiye arastirmalari merkezi yetkililerinden Siddik Bakir yonetti. 

IFDP baskani Tuna Beklevic'in Dunya'da yasanmakta olan sorunlara ve sorunlara iliskin cozum onerilerini iceren konusmasinin ardindan dinleyicilerden gelen sorularin cevaplandirilmasiyla devam eden toplanti iki saat surdu. Toplanti sonra yaptigi aciklamada, Tuna Beklevic, IFDP'nin 190 ulkeden 50 bini askin kisi tarafindan takip edildigini, Britanya'ya yonelik olarak calismalarini guclendirmeyi amacladiklarini dile getirdi. 

Gazetemize aciklamada bulunan CTS direktoru Ibrahim Dogus ise, Turkiye arastirmalari merkez'inin IFDP gibi onemli kurumlarla birlikte calismalar gerceklestirmeye devam etmeyi umdugunu belirterek, oldukca verimli bir toplanti gerceklestirdiklerini ifade etti. 

No comments: